Skip to content

ONS VERHAAL

SAVE WATER, SAVE OUR PLANET. Ongeveer 71% van het aardoppervlak is bedekt met water, slechts 0.3% van al dit water is beschikbaar als potentieel drinkwater. Daarnaast wordt er veel CO2 verbruikt bij het zuiveren en leveren van drinkwater. Daarom is biocompact opgericht in 2002 en heeft zij als missie het besparen van kostbaar drinkwater.

Water- & CO2 besparing

Samen met onze klanten zetten we ons daarvoor in en elk product wat wij leveren draagt daar aan bij. Op dit moment hebben we al meer dan 9 miljard liter wat bespaart! We zijn erg trots op dat we dit samen met onze klanten hebben bereikt, en bovendien zorgt dit ook voor
ruim 1,5 miljoen kilo minder 
CO2 uitstoot. De productie van 100.000 liter drinkwater staat namelijk gelijk aan 17,5 kilo CO2 uitstoot. 

Verbeteren Hygiëne

De laatste jaren is er nog een belangrijk element bij onze missie gekomen: Hygiëne. 2020 stond voor een groot deel in teken van de COVID-19 pandemie, waar iedereen door getroffen is. Dit deed ons beseffen dat de sanitaire ruimte nog hygiënischer moest. Al onze producten dragen daar dan ook aan bij, van de watervrije urinoirs tot aan de geurafsluiters. 

Verbeteren Circulariteit

Door nieuwe technologieën is het mogelijk om fosfaat uit urine te halen en biogas en fosfaat terug te winnen uit het d.m.v. vacuüm ingezamelde, zeer geconcentreerde toiletwater (eventueel met toevoeging van keukenafval). Op deze manier wordt een belangrijke stap gezet naar circulariteit. Fosfaat is eindig en wordt veel gebruikt als basis voor de meststof in landbouw.

Dit maken we op dit moment mogelijk bij verschillende klanten, waarin de urine (rechtstreeks uit de Urimat watervrije urinoirs) en / of de mix van urine, fecaliën, zeer geconcentreerd toiletwater en eventueel keukenafval (rechtstreeks uit de Jets vacuüm toiletten) wordt opgevangen en uiteindelijk wordt verwerkt tot fosfaat en / of biogas.

Met deze thema’s in het achterhoofd helpen wij u graag om te starten met een duurzamer sanitair. 

EVENEMENTEN

Maak kennis met ons en onze producten op een van de aankomende evenementen waarop wij aanwezig zijn.
15-09-2021
Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer
Alle seinen staan op groen om op 15, 16 en 17 september 2021 weer op een beurs te mogen staan! Wij hebben erg veel zin om u weer persoonlijk te ontmoeten op deze 23e editie van de Vakbeurs Facilitair en Gebouwenbeheer in de Jaarbeurshallen te Utrecht. Wilt u langs komen? Neem dan contact met ons op via ons contact formulier.
15-09-2021
29-1-2020
Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer
De Jaarbeurs in Utrecht staat deze dagen in het teken van alles wat er met facilitair management en gebouwbeheer te maken heeft. Inmiddels biedt de vakbeurs alweer 22 jaar een podium aan haar standhouders om hun kennis, ervaring en innovaties te delen met de tienduizenden professionals die ieder jaar de beurs bezoeken.
29-1-2020

ONTMOET ONS TEAM

Ed Standaart

Ed M. Standaart

Chief Executive Officer
Marco Bosman

Marco Bosman

Sales & Operations Manager
Wart Vuijk

Wart Vuijk

Accountmanager